December 22, 2016

VITAMIN YANG TIDAK BOLEH DI AMBIL OLEH IBU MENGANDUNG

Beberapa produk Shaklee tidak sesuai untuk di amalkan oleh ibu mengandung. Di sini, saya akan senaraikan dan terangkan serba sedikit sebab ibu mengandung tidak digalakkan pengambilan sesetengan vitamin-vitamin tersebut.

VITAMIN SHAKLEE YANG TIDAK BOLEH!

Antara vitamin-vitamin yang ibu mengandung perlu elakkan adalah:
Alfalfa complex
DTX complex
Collagen powder
Garlic Complex
Herblax
Lecithin
Caratomax
Nutriferon
Vitamin E complex
GLA complex
Vivix

KENAPA VITAMIN DI ATAS TIDAK BOLEH DI AMALKAN?

vitamin-vitamin di atas adalah bersifat antioksidan yang tinggi seperti Vitamin E, Caratomax, GLA dan nutriferon.

Ada juga yang bersifat panas seperti Garlic, Ginger, Alfalfa dan Vivix.

Memang tidak digalakkan untuk ibu-ibu mengandung bagi mengelakkan dari memberi kesan yang kurang baik pada bayi. Walau bagaimanapun, jika ada keperluan untuk mengambil, anda perlulah merujuk dan mendapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu. Mereka lebih arif untuk menentukan setiap keperluan tubuh badan anda.

APA VITAMIN YANG SESUAI BAGI IBU HAMIL?

Ringkasnya:

ESP : Protein soya untuk mebekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Soya non-GMO ni sangant bagus dan rasanya juga sedap. Ramai customer yang 'declare' kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.

B Complex : Kandung asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi.

Vitamin C : penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit. Perubahan hormon ketika mengandung mungkin ada ibu-ibu mengandung mengalami kulit berjerawat, kulit kusam dan sebagainya. Walapun Vitamin juga bersifat antioksidan, tetapi kadar antioksidannya tidak lah setinggi Vitamin E dan A. Boleh diambil oleh ibu-ibu mengandung.

Vita-Lea with iron formula :
mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformualsikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low Hb, sangatlah digalakkan pengambilan Vitalea ini.

OsteMatrix : Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby. Kerana itulah badan sering saring, gigi rosak dan lain-lain lagi. Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.

OmegaGuard : Ini biasa diambil pada trimester 2 dan 3 bagi perkembangan otak bayi.

Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk sila hubungi;

Marhamah
013-3441609
Fb Marhamah Ishak

December 21, 2016

Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum.

Buntu nak bawak anak gi mana cuti sekolah ni? Ni ada 1 cadangan yang best. Spend masa dari pagi sampai petang pun

Perpustakaan Raja Tun Uda Shah Alam. Sebelah je dengan KG SAAS. Waze je. Hehe. Kalau pergi terus masuk ke Kidz Zone tau. Untuk anak-anak dewasa kena naik atas. Yang bawah ni untuk ibu bapa dan kanak-kanak sahaja.

Ada aktiviti macam-macam! Antaranya:

-Aktiviti pelbagai setiap hari oleh staff Perpustakaan. Macam baru ni kami sampai dekat tengahari dah. Tapi ada aktiviti coloring contest dan Puppet Show. Lain hari lain aktiviti. Tengok jadual yang saya sertakan.

-Sewa komputer untuk anak-anak belajar atau nonton 😑 ni saya tak suka sangat sebab rasa rugi boleh tgk kat rumah. Hehe. Terpulang kalian.

-Xbox. Yang ni best. Anak-anak teruja dan boleh belajar berkawan.

-Buku of course! Ikram rambang mata kalau datang sini. Segala buku dia nak. Get ready lah ibubaba jadi storyteller.

-Tayangan movie. Yang ni ok la sebab tengok ramai ramai dan cerita ada pekdah sikit. Kalau tak anak-anak asyik nak Otromen Boboboy ehhhh elergik plak rasa dengar. Haha

-Lepak. Sembang-sembang n having family time kat sini.

-Pusing tasik. Parking jauh pun takpe sebab staff akan round naik buggy. Bawak pusing Perpustakaan yang landskapnya sangat lawa dan hijau (landskap Shah Alam memang lawa!). Ada tasik dan bukit hijau hijau.

Jom cuci mata. Antara pelbagai aktiviti di Perpustakaan Shah Alam ni. Korang kalau pergi sila la explore dari luar sampai ke dalam. Cafe kat belakang pun boleh tahan. Lake view giteww. 

December 4, 2016

Nombor Ahli Shaklee

Benefit jadi ahli Shaklee sangat banyak. Yang utama adalah dapat membeli dengan harga yang jauh lebih murah. Anda boleh walk in ke HQ Shaklee di Sunway Pinnacle atau mana-mana branch berdekatan. Untuk dapatkan harga ahli kenalah ada nombor ahli;

Ini nombor ahli saya;

Arifuddeen (970713)

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848

Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688

Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260

Johor
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245

Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

November 26, 2016

Landmark Study Ke Atas Vitamin Shaklee

Apa itu Landmark Study?


Dalam bacaan saya di www.landmarkstudy.com , Landmark study ialah satu kajian yang dijalankan oleh Dr Gladys Block dan team nya dari University of California at Berkeley.

Malah kajian ini disahkan pula oleh para scientist di pihak ketiga.

Kajian ini mengambil 3 kumpulan setiap satunya 1000 orang.

1. Kumpulan yang tidak mengamalkan supplement.
2. Kumpulan yang guna supplement Shaklee.
3. Kumpulan yang guna supplement brand lain.


Hasilnya, didapati kumpulan yang mengamalkan supplement Shaklee adalah jauh lebih sihat dan kurang risiko penyakit merbahaya.

Shaklee ada syarikat supplement yang berani menawarkan supplementnya untuk dikaji secara transparent oleh pihak luar.

Ini menunjukkan ia terbukti selamat, berkesan dan berkualiti sendiri. bukan sekadar testimoni rambang dan cakap cakap kosong.

Inilah sebab kami sekeluarga kekal mengamalkan nya selama 4 tahun dah. Alhamdulillah.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Supplement Shaklee boleh hubungi saya,

013-3441609

November 11, 2015

Persoalan Tentang Penyusuan Susu Ibu

Seringkali ibu menyusu, terutamanya yang baru mendapat anak pertama diselubungi pelbagai persoalan berkaitan penyusuan;


Di sini ingin saya bantu menjawab beberapa persoalan dari sudut nutrisi Shaklee. Semoga membantu!


Persoalan ibu menyusu:


IBU :
Nak buat stok dekat anak, tapi pam dah ikut jadual, power pumping pun masih tak improve.
SHAKLEE :
[ ESP BOLEH BANTU PEKATKAN SUSU, TINGKATKAN KUALITI SUSU]
[ ALAFALFA BANTU BANYAKKAN ALIRAN SUSU]

IBU:
Letih sangat, buat keje rumah, jaga baby, asyik mengepam buat stok je. Tak cukup tido! Exhausted!
SHAKLEE:
[VITALEA BANTU BEKALKAN MULTIVITAMIN LENGKAP UNTUK IBU2 LEBIH BERTENAGA]
[B-COMPLEX BANTU MELANCARKAN OKSIGEN DALAM DARAH, BANTU HILANGKAN LESU DAN MENGANTUK. MY FAVORITE NI!]

IBU:
Bengkak susu! Badan plak makin naik macam di pampam.
SHAKLEE:
[Lecithin bantu pecahkan saluran susu yang tersumbat dan ketul-ketul susu yang belum pecah. Ia juga mengurai lemak-lemak baru hasil pemakanan seharian kita]

IBU:
Saya dah start sakit-sakit badan, lenguh pinggang, kebas kaki, rambut gugur, gusi berdarah lepas bersalin ni. Sembelit pulak amat menyeksakan!
SHAKLEE:
[OSTEMATRIX ADALAH KALSIUM MAGNESIUM YANG MEMBANTU MEMBEKALKAN JUMLAH KALSIUM YG LENGKAP UTK RAMBUT, TULANG DAN GIGI IBU DAN ANAK. MAGNESIUM PULA MEMBANTU MENGURAI NAJIS2 YG DEGIL NAK KELUAR]

So, dah terjawab tak?
Harap membantu.
Jika ada persoalan lanjut atau nak sembang-sembang bab penyusuan, boleh pm/whatsapp je saya. Saya sedia membantu sebaiknya ;)

Mar 0133441609

Ahlan, Welcome!

Ahlan, Welcome!

Contact Me!

Name

Email *

Message *

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...