Featured Slider

Iklankan di sini

VITAMIN YANG TIDAK BOLEH DI AMBIL OLEH IBU MENGANDUNG

Beberapa produk Shaklee tidak sesuai untuk di amalkan oleh ibu mengandung. Di sini, saya akan senaraikan dan terangkan serba sedikit sebab ibu mengandung tidak digalakkan pengambilan sesetengan vitamin-vitamin tersebut.

VITAMIN SHAKLEE YANG TIDAK BOLEH!

Antara vitamin-vitamin yang ibu mengandung perlu elakkan adalah:
Alfalfa complex
DTX complex
Collagen powder
Garlic Complex
Herblax
Lecithin
Caratomax
Nutriferon
Vitamin E complex
GLA complex
Vivix

KENAPA VITAMIN DI ATAS TIDAK BOLEH DI AMALKAN?

vitamin-vitamin di atas adalah bersifat antioksidan yang tinggi seperti Vitamin E, Caratomax, GLA dan nutriferon.

Ada juga yang bersifat panas seperti Garlic, Ginger, Alfalfa dan Vivix.

Memang tidak digalakkan untuk ibu-ibu mengandung bagi mengelakkan dari memberi kesan yang kurang baik pada bayi. Walau bagaimanapun, jika ada keperluan untuk mengambil, anda perlulah merujuk dan mendapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu. Mereka lebih arif untuk menentukan setiap keperluan tubuh badan anda.

APA VITAMIN YANG SESUAI BAGI IBU HAMIL?

Ringkasnya:

ESP : Protein soya untuk mebekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak. Soya non-GMO ni sangant bagus dan rasanya juga sedap. Ramai customer yang 'declare' kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.

B Complex : Kandung asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi.

Vitamin C : penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit. Perubahan hormon ketika mengandung mungkin ada ibu-ibu mengandung mengalami kulit berjerawat, kulit kusam dan sebagainya. Walapun Vitamin juga bersifat antioksidan, tetapi kadar antioksidannya tidak lah setinggi Vitamin E dan A. Boleh diambil oleh ibu-ibu mengandung.

Vita-Lea with iron formula :
mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformualsikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah. Bagi sesiapa yang mengalami masalah low Hb, sangatlah digalakkan pengambilan Vitalea ini.

OsteMatrix : Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby. Kerana itulah badan sering saring, gigi rosak dan lain-lain lagi. Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.

OmegaGuard : Ini biasa diambil pada trimester 2 dan 3 bagi perkembangan otak bayi.

Untuk sebarang pertanyaan atau pembelian produk sila hubungi;

Marhamah
013-3441609
Fb Marhamah Ishak

Aktiviti Cuti Sekolah

Assalamualaikum.
Buntu nak bawak anak gi mana cuti sekolah ni? Ni ada 1 cadangan yang best. Spend masa dari pagi sampai petang pun
Perpustakaan Raja Tun Uda Shah Alam. Sebelah je dengan KG SAAS. Waze je. Hehe. Kalau pergi terus masuk ke Kidz Zone tau. Untuk anak-anak dewasa kena naik atas. Yang bawah ni untuk ibu bapa dan kanak-kanak sahaja.
Ada aktiviti macam-macam! Antaranya:
-Aktiviti pelbagai setiap hari oleh staff Perpustakaan. Macam baru ni kami sampai dekat tengahari dah. Tapi ada aktiviti coloring contest dan Puppet Show. Lain hari lain aktiviti. Tengok jadual yang saya sertakan.
-Sewa komputer untuk anak-anak belajar atau nonton  ni saya tak suka sangat sebab rasa rugi boleh tgk kat rumah. Hehe. Terpulang kalian.
-Xbox. Yang ni best. Anak-anak teruja dan boleh belajar berkawan.
-Buku of course! Ikram rambang mata kalau datang sini. Segala buku dia nak. Get ready lah ibubaba jadi storyteller.
-Tayangan movie. Yang ni ok la sebab tengok ramai ramai dan cerita ada pekdah sikit. Kalau tak anak-anak asyik nak Otromen Boboboy ehhhh elergik plak rasa dengar. Haha
-Lepak. Sembang-sembang n having family time kat sini.
-Pusing tasik. Parking jauh pun takpe sebab staff akan round naik buggy. Bawak pusing Perpustakaan yang landskapnya sangat lawa dan hijau (landskap Shah Alam memang lawa!). Ada tasik dan bukit hijau hijau.
Jom cuci mata. Antara pelbagai aktiviti di Perpustakaan Shah Alam ni. Korang kalau pergi sila la explore dari luar sampai ke dalam. Cafe kat belakang pun boleh tahan. Lake view giteww. 

Nombor Ahli Shaklee

Benefit jadi ahli Shaklee sangat banyak. Yang utama adalah dapat membeli dengan harga yang jauh lebih murah. Anda boleh walk in ke HQ Shaklee di Sunway Pinnacle atau mana-mana branch berdekatan. Untuk dapatkan harga ahli kenalah ada nombor ahli;

Ini nombor ahli saya;

Arifuddeen (970713)

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848

Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688

Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260

Johor
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245

Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

Landmark Study Ke Atas Vitamin Shaklee

Apa itu Landmark Study?


Dalam bacaan saya di www.landmarkstudy.com , Landmark study ialah satu kajian yang dijalankan oleh Dr Gladys Block dan team nya dari University of California at Berkeley.

Malah kajian ini disahkan pula oleh para scientist di pihak ketiga.

Kajian ini mengambil 3 kumpulan setiap satunya 1000 orang.

1. Kumpulan yang tidak mengamalkan supplement.
2. Kumpulan yang guna supplement Shaklee.
3. Kumpulan yang guna supplement brand lain.


Hasilnya, didapati kumpulan yang mengamalkan supplement Shaklee adalah jauh lebih sihat dan kurang risiko penyakit merbahaya.

Shaklee ada syarikat supplement yang berani menawarkan supplementnya untuk dikaji secara transparent oleh pihak luar.

Ini menunjukkan ia terbukti selamat, berkesan dan berkualiti sendiri. bukan sekadar testimoni rambang dan cakap cakap kosong.

Inilah sebab kami sekeluarga kekal mengamalkan nya selama 4 tahun dah. Alhamdulillah.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Supplement Shaklee boleh hubungi saya,

013-3441609

Persoalan Tentang Penyusuan Susu Ibu

Seringkali ibu menyusu, terutamanya yang baru mendapat anak pertama diselubungi pelbagai persoalan berkaitan penyusuan;


Di sini ingin saya bantu menjawab beberapa persoalan dari sudut nutrisi Shaklee. Semoga membantu!


Persoalan ibu menyusu:


IBU :
Nak buat stok dekat anak, tapi pam dah ikut jadual, power pumping pun masih tak improve.
SHAKLEE :
[ ESP BOLEH BANTU PEKATKAN SUSU, TINGKATKAN KUALITI SUSU]
[ ALAFALFA BANTU BANYAKKAN ALIRAN SUSU]

IBU:
Letih sangat, buat keje rumah, jaga baby, asyik mengepam buat stok je. Tak cukup tido! Exhausted!
SHAKLEE:
[VITALEA BANTU BEKALKAN MULTIVITAMIN LENGKAP UNTUK IBU2 LEBIH BERTENAGA]
[B-COMPLEX BANTU MELANCARKAN OKSIGEN DALAM DARAH, BANTU HILANGKAN LESU DAN MENGANTUK. MY FAVORITE NI!]

IBU:
Bengkak susu! Badan plak makin naik macam di pampam.
SHAKLEE:
[Lecithin bantu pecahkan saluran susu yang tersumbat dan ketul-ketul susu yang belum pecah. Ia juga mengurai lemak-lemak baru hasil pemakanan seharian kita]

IBU:
Saya dah start sakit-sakit badan, lenguh pinggang, kebas kaki, rambut gugur, gusi berdarah lepas bersalin ni. Sembelit pulak amat menyeksakan!
SHAKLEE:
[OSTEMATRIX ADALAH KALSIUM MAGNESIUM YANG MEMBANTU MEMBEKALKAN JUMLAH KALSIUM YG LENGKAP UTK RAMBUT, TULANG DAN GIGI IBU DAN ANAK. MAGNESIUM PULA MEMBANTU MENGURAI NAJIS2 YG DEGIL NAK KELUAR]

So, dah terjawab tak?
Harap membantu.
Jika ada persoalan lanjut atau nak sembang-sembang bab penyusuan, boleh pm/whatsapp je saya. Saya sedia membantu sebaiknya ;)

Mar 0133441609

Bayi kerap terjaga tengah malam

Proses dalam pantang ialah proses penuh cabaran. Saya panggil taaruf week/month. Hehe macam masuk universiti pulak.

Ya lah. Sebab masa ni suasana yang baru, orang yang baru dan peringkat yang baru untuk ibu, anak dan tak lupa juga untuk si ayah.

Semua kena kontrol stress, enjoy the moment. Sebab kalau pandai kawal, insyaAllah, semuanya akan jadi moment yang INDAH.

Peringkat awal, anak akan kerap menangis dan susah tidur. Jangan bimbang, ianya normal. Anak baru kenal dunia. Dalam perut, dia rasa secure. Jadi beri kasih sayang dan belaian.
Banyakkan ilmu tentang penyusuan. WAJIBKAN SUSU IBU, HARAMKAN SUSU FORMULA at least 6 bulan pertama. Sebab fasa ni menentukan kesihatan dan kekuatan dalaman anak kita.
SUSU IBU adalah yang terbaik. Tapu bapa mesti cukupkan keperluan ibu-ibu. (Bincang lebih lanjut keperluan ibu berpantang dan menyusu secara live dengan saya di 013.344.1609).
Berbalik pada isu kita, kenapa anak kerap menangis dan tak tidur malam?

=================================
3 bulan pertama, anak baru nak cari rentak waktu tidur dan waktu menyusu. Train bayi anda. Susu badan tak perlu banyak. Anak tak minum bergelas2 macam kita. Awalnya, 1-2 oz setiap jam dah ok.
Allah tak kejam. Susu ibu baru nak terbentuk, perut anak pun masih kecil. Cantik kan perjalanan Allah bagi. Doa selalu Allah cukupkan susu untuk bayi anda. Selalu bagitau bayi, susu ibu cukup untukmu sayang.. Minumlah.

Itulah sikap positif yang tak semua ibu amalkan. Maintain suasana positif dan gembira. Sebab ibu ada hormon prolaktin yang penting dalam penghasilan susu.

Selain itu, penting sangat untuk anda mengamalkan nutrisi lengkap, nutrisi utk bantu aliran susu lancar, nutrisi untuk elakkan bengkak susu serta nutrisi untuk tenaga sepanjang hari.
Sembang-sembang dengan saya tentang nutrisi ini, saya sudi berkongsi.

013.3441609
ibuikram



Anak suka makan jajan!

PENUHI KEPERLUAN NUTRISI ANAK ANDA, BARULAH MEREKA DAPAT LAWAN PENYAKIT PELIK PELIK ZAMAN SEKARANG. DENGAN IZIN ALLAH.
=================================
Anak-anak sedang membesar.
Sel dan organ mereka perlu sihat, berkembang dan membiak dengan sihat. Mana nak dapat semua khasiat? Mestilah dari pemakanan.
Tapi kita nilai sendiri. Ada anak-anak yang tak sempat sarapan. Sekadar kita bagi susu dan cereal/roti. Tengahari makan nasi di restoran atau kalau nak cepat, fast food. Petang makan roti hotdog/fries/jajan.
Sayur, buah liat makan. Air masak susah minum. Pemakanan kat luar banyak perasa, pengawet, pewarna, sos, tinggi gula, macam-macam.
Kalau kita masak sendiri pun, adakah ayam, sayur dan buah kita cukup organik??
Jika macam ni lifestyle anak-anak, kita kena rasa risau. Cerewet? Memang cerewet. NAK SIHAT MEMANG KENA CEREWET.
Kita tak boleh nak suruh industri di Malaysia ni jangan guna segala bahan cucuk/racun/awet. Mereka cari duit. Nak cepat, senang dan untung.
Tindakan kita?
Beri juga supplement (MESTI SAHKAN SUPPLEMENT YG TIADA GULA SINTETIK, YG DAH SAH SELAMAT DAN ORGANIK!) supaya lengkap nutrisi.
Barulah badan mereka kuat untuk lawan penyakit yang datang.
ibuikram <3
013.3441.609

Vitamin C dalam badan HILANG!

Meluat sangat kalau kena asap rokok. Susut abes laa Vitamin C I tau. Menci I.

#korangtautak Vitamin C ni bukan penting untuk kulit je. Tapi penting sangat untuk blood circulation. Jadi membantu elakkan muka kusam, mugrain, cepat lupa, lesu, luka lambat sembuh, ulser, jerawat, rambut gugur, dan macam-macam penyakit!

Sebab tu I meluat kalau kena asap rokok. Rasa nak marah je.

Alhamdulillah I makan Vitamin C Shaklee. Organik, bekalkan badan dengan Vitamin C setiap jam. Dan lagi penting, dah ditapis secara menyeluruh, tiada bahan asing ataupun bahan kimia.

U dah bagi badan U Vitamin C berterusan? Belum??

Meh I nak bagi harga special.

013.344.1609

#kttshaklee

Kenapa Asid Amino Mesti Ada Dalam Badan Kita?

Apa itu Asid Amino dan Kenapa Tubuh Kita Perlukan 9 Asid Amino Essentia

Apa itu Asid Amino?

Asid amino ialah unit asas bagi protein.Protein adalah bahan asas bagi pembentukan badan kita. Asid amino boleh ditakrifkan sebagai suatu molekul organik yang terdiri daripada asid karboksilik amina dan kumpulan-kumpulan berfungsi asid amino terdiri daripada nitrogen, karbon, oksigen,sulfur dan hidrogen molekul. Terdapat lebih 20 jenis Asid Amino penting yang diperlukan dalam sintesis protein bagi memastikan tubuh manusia berfungsi dengan sempurna.


Asid Amino terdiri dari dua jenis iaitu asid amino esential dan asid amino tidak esential . Asid amino tidak essential merupakan asid amino yang boleh dihasilkan oleh tubuh badan kita manakala asid amino essential tidak dapat dihasilkan tubuh dan perlu diperolehi dari sumber makanan. 9 jenis asid amino essential ialah histidine, isoleucine, leucine, lysine, methionine, phenylalanine, threonine, tryptophan and valine

Kepentingan setiap asid amino essntial (asid amino perlu) adalah seperti berikut:

Histidine
Pembentukan dan replikasi sel


Isoleucine
Bersama gabungan leucine dan Vline, isoleucine membaiki dan membina otot selepas senaman. Ia juga membentuk hemoglobin dan membantu peredaran tahap gula dan tenaga dalam darah di samping terlibat dalam pembentukan rangkaian darah.

Leucine
Menggalakkan insulin dibebaskan dari pankreas, melindungi otot dan meningkatkan tahap penghasilan tenaga di samping meningkatkan pemulihan tisu dan membaiki struktur kulit.

Lysine
Membantu melindungi dari infeksi penyakit Herpes

Methionine
Membantu fungsi metabolisma, mengurai lemak dan ianya merupakan unsur asas sulfur di dalam tubuh. Ianya amat perlu dalam menyingkirkan logam berat seperti lead dan merkuri.

Phenylalanine
Tubuh menukarkan phenylalanine kepada tyrosine, sejenis asid amino yang diperlukan untuk membentuk protein, kimia otak termasik L-dopa, epinephrine, dan norepinephrine, dan hormon thyroid.

Threonine
Membantu pembetukan kolagen dan elastin dalam kulit. Sebab tulah pengamal ESP ni kulitnya cantik dan gebu.

Tryptophan
Hasil dari Niacin, berfungsi menghasilkan serotonin yang pentig untuk fungsi saraf dan otak. Serotonin pentin untuk tidur, menstabilkan emosi, kawalan rasa sakit inflamasi dan lain2.

Valine
Mempunya kesan stimulasi dan diperlukan untuk metabolisma otot, membaiki dan pertumbuhan tisu dan memelihara keseimbangan nitrogen dalam tubuh.


Kesan kekurangan Asid Amoni Essential ke atas Tubuh

Dah tahu kepentigan setiap asid amino essential, jadi apa pula akan jadi jika tubuh kita tidak mendapat cukup bekalan asid amino?

MASALAH PERKEMBANGAN DAN TUMBESARAN

Lysine merupakan asid amino yang memainkan peranan penting dalam memastikan perkembangan dan tumbesaran yang normal. Ia memastikan tubuh menyerap kalsium yang yang diperlukan untuk kesihatan tulang. Ia juga diperlukan dalam menghasilkan kolagen yang perlu dalam membina rangkaian tisu seperti tendon, tulang rawan dan kulit. Lysine juga secara tidak langsung membantu menukarkan lemak kepada tenaga nak merendahkan paras kolestrol. Individu yang tidak mendapat Lysine yang cukup dalam diet mereka boleh mengalami masalah pertumbuhan yang lambat, anemia, masalah kesuburan, pitam, pening dan hilang selera makan.

PERTAMBAHAN RISIKO DISERANG PENYAKIT

Kita terdedah kepada risiko radikal bebas yang membahayakan setiap hari. Unsur ini wujud secara semulajadi dalam tubuh, selain berpunca dari pencemaran alam sekitar, asap rokok, radiasi dan sinaran ultraungu. Ia dikaitkan dengan beberapa penyakit termasuk kanser dan penyakit jantung. Dalam hal ini, asid amino memainkan peranan penting bukan sahaja dalam memastikan proses dalaman berfungsi secara optimum tetapi juga melindunginya dari penyakit. Tubuh menukarkan cysteine kepada glutathione, yang merupakan antioksida berkuasa yang membantu meneutralkan dan menghalang kerosakan selular yang disebabkan radikal bebas.


KEKURANGAN TENAGA DAN DAYA TUMPUAN

Paras asid amino dalam tubuh kita memainkan peranan penting dalam kebolehan kita untuk fokus dari segi mental dan fizikal. Menurut Universiti Middle Tennessee, makanan tinggi protein yang mengandungi tyrosine yang tinggi seperti ikan, ayam, telur, produk tenusu taufu dan daging amat membantu meningkatkan tenaga dan daya tumpuan. Tyrosine meningkatkan penghasilan "neurotransmitter" di dalam tubuh seperti dopamine dan epinephrine, yang diketahui membaiki kebolehan mental untuk lebih fokus. Tanpa kuantiti tyrosine yang cukup, kita mungkin rasa mengantuk dan kurang daya tumpuan.

MENINGKATKAN KERESAHAN DAN STRESS

Tryptophan ditukarkan kepada serotonin apabila ia memasuki otak. Ianya merupakan "neurotransmitter" yang berfungsi mengurangkan rasa sakit, mengurangkan selera makan dan meningkatkan taham ketenangan. Indivdu yang selalu tidak mendapat cukup tryptophan boleh mengalami kesan negatif seperti keresahan dan stress. 

Dengan sebab itulah, asid amino amat diperlukan dalam kehidupan kita seharian. Memandangkan asid amino essential hanya boleh diperolehi melalui makanan, cara mudah ialah dengan megamalkan supplemen semulajadi yang terbukti berkesan dan selamat, bukannya supplemen sintetik yang belum tentu kesan dan faedahnya ke atas manusia. Kenapa ESP menjadi pilihan terbaik?

Serbuk ESP Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik. ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi dengan semua asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. Berbanding protein daripada sumber daging, telur dan tenusu, ESP adalah rendah lemak dan bebas laktosa dan kolesterol. 

Shaklee ESP:

Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.Mengandungi lima vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones. Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Kredit ummiaidil.blogspot

INGIN DAPATKAN PRODUK SHAKLEE PADA HARGA DAN KONSULTASI TERBAIK?

013.3441.609

NUTRIFERON : PERISAI SEMULAJADI KUATKAN IMUN

Seriaunya YaAllah tengok macam-macam penyakit sekarang ni. Dengan cuaca tak menentu dan banyak pencemaran sekarang ni, kita PERLU sangat sediakan perisai untuk diri dan keluarga. VIRUS ADA DI MANA-MANA!


Alhamdulillah saya sekeluarga amalkan supplement semulajadi sebagai perisai harian kami. Nak sihat, kenalah rajin uaahakan setiap hari.


Pilihan kami, NUTRIFERON dan VITAMIN C SHAKLEE. Untuk anak kami juga.



Nutriferon tu apa?
Apa gunanya interferon ni?


1. Meningkatkan sistem imun dalam masa 3 hari.

Interferon mampu meransang dan meningkatkan secara keseluruhan sist. Imun tubuh.


2. Melindungi dari influenza.

Melindungi dengan berkesan drpd virus, microb termasuk selesema, flu, alergi dan influenza.


3. Meringankan stress dan kelesuan.

Meringankan kemudaratan yg disebabkan keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup sibuk.



Siapakah yang perlukan Nutriferon?



1. Mereka yang ingin kekal sihat

2. Mereka yang mempunyai masalah kesihatan

3. Individu yang selalu stress

4. Ibu yang menyusukan anaknya

5. Individu yang mengamalkan makan makanan secara tidak seimbang dan kehidupan yang aktif

6. Mereka yang banyak travelling & sentiasa bergerak

7. Sesiapa yang mempunyai sistem imunisasi yang rendah (biasanya, mereka ini mudah akan terjangkit, apabila orang sekeliling mereka tidak sihat)

8. Sesiapa yang mengidap selesema, demam, kanser / asma


Kenapa mesti memilih Nutriferon Shaklee?


1. Ia membantu meningkatkan kadar interferon di dalam badan secara semulajadi - Saintis telah mengenalpasti interferon sebagai satu faktor penting penyumbang kepada sistem imunisasi yang sihat. Nutriferon adalah satu-satunya supplemen tambahan yang dihasilkan oleh US oleh Pakar Imunisasi yang menjumpai interferon.

2. Ia dihasilkan oleh pakar imun, Dr. Yasuhiko Kojima, immunilogist dunia yang terkenal yang telah menemui interferon pada tahun 1954. Beliau telah membuat penyelidikan selama 40 tahun bagi mencari sebatian semulajadi untuk merangsang pengeluaran interferon dalam badan kita. Nutriferon Shaklee adalah satu-satunya supllemen perlindungan di US.

3. Campuran interferon yang dipatenkan – elemen tumbuh-tumbuhan penggalak. Nutriferon mempunyai MACH, 1 campuran interferon daripada ekstrak tumbuhan yang telah dipatenkan formula ekslusif yang mengandungi ekstrak labu, ekstrak safflower, ekstrak benih Asian Plantain dan ekstrak Japanese Honeysuckl.

4. Di sokong oleh 4 kajian klinikal ke atas manusia, Ujian klinikal ini mengesahkan kesihatan luarbiasa dan sokongan imunisasi hasil manfaat daripada campuran ekstrak proprietari yang ditemui di dalam Nutriferon.

5. Formula ekslusif dilindungi oleh 3 paten – Nutriferon disokong oleh 3 paten dan hanya boleh didapati melalui Shaklee dan Independent Distributor Shaklee sahaja. Formula yang unik dan berpaten ini hanya ekslusif di Shaklee.

6. Ia dibuat menurut sistem piawaian kualiti yang terbaik. Ia telah melalui ujian sistematik yang ketat untuk keselamatan, kesucian, potensi & prestasinya.

Pilihlah yang selamat untuk anda sekeluarga. Amalkan dari sekarang.

Pm 0133441609. ;)

Jumlah protin tentukan kecantikan kulit, kuku dan rambut

Rambut, kuku semuanya terbina dari protein. Protein juga sangat penting untuk membina semula tisu-tisu dalam badan yg akan mati setiap 90 hari.


Protein juga penting untuk bina enzim, hormon, tulang, otot, kulit, darah dan banyaaak lagi.


Sebab tu untuk elak pelbagai penyakit, pemakanan seimbang tu wajib. Tapi kita hari ini, dapat ke jaga pemakanan seimbang tu setiap hari? Kadang2 sebulan tak makan ikan. Asyik makan ayam je. Ayam plak sekarang dah la disuntik hormon, kadang2 digoreng guna minyak yang dah hitam berulang kali guna.




Fuh! Berapa % ntah dapat protein yang eloknya. 

Sebab tu, jangan terkejut kalau dengan mengamalkan ESP, pelbagai masalah kesihatan anda dapat terbantu. Sebab ia membantu MELENGKAPKAN jumlah protein yang anda tak dapat!



Faham ke faham? ;)

Order protein sihat sekarang. Tengah promo.

0133441609

#protein
#kelabbloggerjutawan
#EspShaklee