December 4, 2016

Nombor Ahli Shaklee

Benefit jadi ahli Shaklee sangat banyak. Yang utama adalah dapat membeli dengan harga yang jauh lebih murah. Anda boleh walk in ke HQ Shaklee di Sunway Pinnacle atau mana-mana branch berdekatan. Untuk dapatkan harga ahli kenalah ada nombor ahli;

Ini nombor ahli saya;

Arifuddeen (970713)

Sabah
Lot 4.1, Neutron Point, Lorong Poin Neutron,
Jalan Lintas Khidmat, 88300 Kota Kinabalu.
Tel: 6088-393 848

Kelantan
319, Section 25, Bandar Kota Bharu, Jalan Sultan Yahya Petra,
15200 Kota Bharu.
Tel: 609-747 8688

Perak
32, Medan Istana 1, Bandar Ipoh Raya,
30000 Ipoh.
Tel: 605-241 8260

Johor
47, 49 & 51, Jalan Molek 3/20, Taman Molek,
81100 Johor Bahru, Johor.
Tel: 607–350 7245

Kuala Lumpur
No 32, Jalan Seri Rejang 3, Pusat Industri Seri Rampai,
Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur.
Tel: 603-4142 1067

Penang
No. 81, 83 & 85, Jalan Todak 6, Pusat Komersial Sunway Perdana,
13700 Seberang Jaya, Pulau Pinang.

November 26, 2016

Landmark Study Ke Atas Vitamin Shaklee

Apa itu Landmark Study?


Dalam bacaan saya di www.landmarkstudy.com , Landmark study ialah satu kajian yang dijalankan oleh Dr Gladys Block dan team nya dari University of California at Berkeley.

Malah kajian ini disahkan pula oleh para scientist di pihak ketiga.

Kajian ini mengambil 3 kumpulan setiap satunya 1000 orang.

1. Kumpulan yang tidak mengamalkan supplement.
2. Kumpulan yang guna supplement Shaklee.
3. Kumpulan yang guna supplement brand lain.


Hasilnya, didapati kumpulan yang mengamalkan supplement Shaklee adalah jauh lebih sihat dan kurang risiko penyakit merbahaya.

Shaklee ada syarikat supplement yang berani menawarkan supplementnya untuk dikaji secara transparent oleh pihak luar.

Ini menunjukkan ia terbukti selamat, berkesan dan berkualiti sendiri. bukan sekadar testimoni rambang dan cakap cakap kosong.

Inilah sebab kami sekeluarga kekal mengamalkan nya selama 4 tahun dah. Alhamdulillah.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Supplement Shaklee boleh hubungi saya,

013-3441609

November 11, 2015

Persoalan Tentang Penyusuan Susu Ibu

Seringkali ibu menyusu, terutamanya yang baru mendapat anak pertama diselubungi pelbagai persoalan berkaitan penyusuan;


Di sini ingin saya bantu menjawab beberapa persoalan dari sudut nutrisi Shaklee. Semoga membantu!


Persoalan ibu menyusu:


IBU :
Nak buat stok dekat anak, tapi pam dah ikut jadual, power pumping pun masih tak improve.
SHAKLEE :
[ ESP BOLEH BANTU PEKATKAN SUSU, TINGKATKAN KUALITI SUSU]
[ ALAFALFA BANTU BANYAKKAN ALIRAN SUSU]

IBU:
Letih sangat, buat keje rumah, jaga baby, asyik mengepam buat stok je. Tak cukup tido! Exhausted!
SHAKLEE:
[VITALEA BANTU BEKALKAN MULTIVITAMIN LENGKAP UNTUK IBU2 LEBIH BERTENAGA]
[B-COMPLEX BANTU MELANCARKAN OKSIGEN DALAM DARAH, BANTU HILANGKAN LESU DAN MENGANTUK. MY FAVORITE NI!]

IBU:
Bengkak susu! Badan plak makin naik macam di pampam.
SHAKLEE:
[Lecithin bantu pecahkan saluran susu yang tersumbat dan ketul-ketul susu yang belum pecah. Ia juga mengurai lemak-lemak baru hasil pemakanan seharian kita]

IBU:
Saya dah start sakit-sakit badan, lenguh pinggang, kebas kaki, rambut gugur, gusi berdarah lepas bersalin ni. Sembelit pulak amat menyeksakan!
SHAKLEE:
[OSTEMATRIX ADALAH KALSIUM MAGNESIUM YANG MEMBANTU MEMBEKALKAN JUMLAH KALSIUM YG LENGKAP UTK RAMBUT, TULANG DAN GIGI IBU DAN ANAK. MAGNESIUM PULA MEMBANTU MENGURAI NAJIS2 YG DEGIL NAK KELUAR]

So, dah terjawab tak?
Harap membantu.
Jika ada persoalan lanjut atau nak sembang-sembang bab penyusuan, boleh pm/whatsapp je saya. Saya sedia membantu sebaiknya ;)

Mar 0133441609

October 17, 2015

Bayi kerap terjaga tengah malam

Proses dalam pantang ialah proses penuh cabaran. Saya panggil taaruf week/month. Hehe macam masuk universiti pulak.

Ya lah. Sebab masa ni suasana yang baru, orang yang baru dan peringkat yang baru untuk ibu, anak dan tak lupa juga untuk si ayah.

Semua kena kontrol stress, enjoy the moment. Sebab kalau pandai kawal, insyaAllah, semuanya akan jadi moment yang INDAH.

Peringkat awal, anak akan kerap menangis dan susah tidur. Jangan bimbang, ianya normal. Anak baru kenal dunia. Dalam perut, dia rasa secure. Jadi beri kasih sayang dan belaian.
Banyakkan ilmu tentang penyusuan. WAJIBKAN SUSU IBU, HARAMKAN SUSU FORMULA at least 6 bulan pertama. Sebab fasa ni menentukan kesihatan dan kekuatan dalaman anak kita.
SUSU IBU adalah yang terbaik. Tapu bapa mesti cukupkan keperluan ibu-ibu. (Bincang lebih lanjut keperluan ibu berpantang dan menyusu secara live dengan saya di 013.344.1609).
Berbalik pada isu kita, kenapa anak kerap menangis dan tak tidur malam?

=================================
3 bulan pertama, anak baru nak cari rentak waktu tidur dan waktu menyusu. Train bayi anda. Susu badan tak perlu banyak. Anak tak minum bergelas2 macam kita. Awalnya, 1-2 oz setiap jam dah ok.
Allah tak kejam. Susu ibu baru nak terbentuk, perut anak pun masih kecil. Cantik kan perjalanan Allah bagi. Doa selalu Allah cukupkan susu untuk bayi anda. Selalu bagitau bayi, susu ibu cukup untukmu sayang.. Minumlah.

Itulah sikap positif yang tak semua ibu amalkan. Maintain suasana positif dan gembira. Sebab ibu ada hormon prolaktin yang penting dalam penghasilan susu.

Selain itu, penting sangat untuk anda mengamalkan nutrisi lengkap, nutrisi utk bantu aliran susu lancar, nutrisi untuk elakkan bengkak susu serta nutrisi untuk tenaga sepanjang hari.
Sembang-sembang dengan saya tentang nutrisi ini, saya sudi berkongsi.

013.3441609
ibuikram



Anak suka makan jajan!

PENUHI KEPERLUAN NUTRISI ANAK ANDA, BARULAH MEREKA DAPAT LAWAN PENYAKIT PELIK PELIK ZAMAN SEKARANG. DENGAN IZIN ALLAH.
=================================

Anak-anak sedang membesar.
Sel dan organ mereka perlu sihat, berkembang dan membiak dengan sihat. Mana nak dapat semua khasiat? Mestilah dari pemakanan.

Tapi kita nilai sendiri. Ada anak-anak yang tak sempat sarapan. Sekadar kita bagi susu dan cereal/roti. Tengahari makan nasi di restoran atau kalau nak cepat, fast food. Petang makan roti hotdog/fries/jajan.

Sayur, buah liat makan. Air masak susah minum. Pemakanan kat luar banyak perasa, pengawet, pewarna, sos, tinggi gula, macam-macam.

Kalau kita masak sendiri pun, adakah ayam, sayur dan buah kita cukup organik??

Jika macam ni lifestyle anak-anak, kita kena rasa risau. Cerewet? Memang cerewet. NAK SIHAT MEMANG KENA CEREWET.

Kita tak boleh nak suruh industri di Malaysia ni jangan guna segala bahan cucuk/racun/awet. Mereka cari duit. Nak cepat, senang dan untung.

Tindakan kita?
Beri juga supplement (MESTI SAHKAN SUPPLEMENT YG TIADA GULA SINTETIK, YG DAH SAH SELAMAT DAN ORGANIK!) supaya lengkap nutrisi.
Barulah badan mereka kuat untuk lawan penyakit yang datang.

ibuikram <3
013.3441.609

Ahlan, Welcome!

Ahlan, Welcome!

Contact Me!

Name

Email *

Message *

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...