Iklankan di sini

Kita dan Palestin..

Assalamualaikum!

Alhmadulillah sempat jugak jengah ke ruangan 'new post' ni.. kawan baik si 'BZ' datang bertubi2, tak bagi salam.. tiada kesian..hehe...but still, Alhamdulillah.. hari ni ada sedikit kelapangan..

Banyak yang saya terlepas sejak seminggu dua ni akibat sibuk menyiapkan assignments.. alhamdulillah tinggal 1 lagi utk di submit jumaat ni...

Apa khabar mak ayah? Apa khabar abg2, kakak2 dan adik2? APa khabar saudara mara? Apa khabar sahibah2 yang saaangat dirindui... APa khabar diri saya ini sebenarnya? Bagaimana iman? Apa cerita dengan Quran, tahajud dan tadabbur? Hmmmm....

Saya rindu kat semua... Mak mungkin selalu bz dengan skolahnya.. bersama cucu baru kat rumah.. dapat bayang mak yang selalu tak duduk diam... Ke sana kemari meng 'ignore' lututnya yang sakit tu.... Moga Allah beri kekuatan, kelapangan dan keberkatan utk handle family kami ini....

Ayah....rindunya nak dengar nasihat ayah... Ayah mungkin sedang sedih. Abangnya sedang sakit.. mungkin blh dikata nazak... Ayah tak pernah tunjuk kesedihannya.. tapi dalam hati ayah mesti harap anak2 ada bersama2 kat sana... maaf ayah, tak dapat balik.. =(

Sahibah2 tercinta plak... Sejak haflah Wada', senyap terus tak jumpa depa ye... Bila rindu, apa lg.. terimbau kisah bekerja bersama2.. Suka,duka,gaduh,nangis,berdebat, nasihat.... Sume ada.... Dan air mata mengalir bila tengok semula gambar2 ni.........



























wajah2 inilah yang banyak bagi sokongan dan semangat serta kekuatan untuk saya terus cekal dan berubah menjadi insan yang lebih baik insyaAllah.. Namun...di sebalik ukhuwah yang uNik, maNis dan iNdah ni ada satu misi yang kami telah dan sedang jalankan...


ini misi KAMI!














Berganding bahu buat yang terbaik untuk bantu Gaza dan saudara2 di Palestin. Ayuh teruskan misi ni... Sumbangan, ilmu dan yang paling penting kesedaran untuk membantu sebagai tanggungjawab kita Muslims di Malaysia sangat diperlukan.


Dan akhir skali, ayuh tajamkan lagi senjata terbaik Mukmin iaitu DOA buat mereka di sana dan kita disini..


Wallahua'lam...


Moga Allah terus sayang saya, kamu dan kita semua.....



3 comments

Safi ArRahman said...

kenangan terindah,
kemanisan tercipta,
bersulam tarbiyah,
menguntum ukhwah.

kak, ingat tau formula matematik ni. sangat simple je insyaAllah.

Tarbiyyah + Ukhwah = Dakwah

Yakni, tarbiyyah dan ukhwah adalah jantung dakwah. moga Allah sentiasa beri taufiq dan hidayah utk teruskan perjalanan perjuangan kt yg singkat.

W'alam. Jasad ddunia, Hati d akhirat.

marisy said...

ameen insyaAllah...

"Berbajakan Tarbiyah, Mekarlah Dakwah, Menguntumlah Ukhuwah"

nice huh? new theme for MAS... hehe

luv u fillah.

ikhlas sokmo insyaAllah!

Safi ArRahman said...

jap2 kak, susunan tu kene btulkan sikit kot.

"Berbajakan Tarbiyah, Menguntum Ukhuwah, Mekarlah Dakwah"

How is it? cool huh?? Ngeh3...

Dah2...study!!!