Iklankan di sini

Destinasi Seterusnya???

Assalamualaikum!

Alhamdulillah.. Perjalanan hidup saya di UIA buat masa ni selesai sudah.. Sekarang tinggal tunggu result terakhir. Moga Allah bantu saya dan kawan2 semua untuk terus cemerlang di dunia dan akhirat. Walaupun study & 'kerja' di UIA dah berakhir, tapi entah kenapa, macam2 hal yang sebelum ni saya kena fikir, yang sepatutnya saya dah tak payah fikir, masih berlegar2 dalam kepala saya.. Hmm.. Macam2 hal saya fikir. Sepatutnya saya fikirkan perjalanan saya selepas ni. Ke mana hala tuju saya. Sambung belajar? Kerja? ..............

Sekarang saya sedang berada dalam zon 'berehat'. Tak tau la sampai bila. Keluar dari UIA minggu lepas, saya mula jelajah merata2. Mula2 di Kuantan, rumah abang. Bersama 4 'laskar pelangi' (gelaran untuk anak2 sedara saya) yang sangat adorable.. Si kembar & abang2nye.. Huhu..Comel2!

Sekarang plak saya kat Jerantut, Pahang. Kat rumah kakak plak. Hehe.. Tiap2 hari ikut kakak ke ofis. FUh! merasa la jgk sket macam mana jadii career woman. tgk dia keje pun rasa exhausted. Abes keje lewat, kena balik jadi suri rumah plak. Sian.. Hehe..

Sambil jalan2 merata2 ni, saya masih cari peluang untuk sambung belajar atau kerja sambilan. Memandangkan saya belum dapat gulungan ijazah saya, & not even my result, so tak leh la nak cari keje betul2. So kena tunggu selewat2nye bulan 5 ni..

Lepas ni mana nak pegi?? Kakak saya di Kelantan dah bo0k saya. Hehe.. Nak baby sitter la 2. ^_____~ Tak pe. Tu keje yang PALING saya suka. Hehehe...

Lepas tu, mesti la balik ke jalan yang benar - Kuala Terengganu - My home sweet home - Sian mak ayah.. Sepatutnya saya balik rumah dulu kan. Tapi nak sampai terengganu tu banyak sangat 'road block' nye.. Kat Kuantan je dah ada 2 'road block'. Hehe.. Pape pun, mak dah suh balik jugak. Lama sangat2 dah tak balik. Rinduuu sangat =(

InsyaAllah nanti masih kena kembali ke UIA. Buat clearence & settlekan pape yang patut. Buat masa ni, saya sangat doa untuk result yang baik disisi Allah.

Dan masih fikir hala tuju saya selepas ni. A little bit blur actually. Hanya Allah yang dapat tunjuk jalan yang terbaik untuk saya lepas ni. Saya hanya berusaha mencari peluang2 yang ada. Banyak sangat dalam kepala ni. Rasa macam nak sambung blajar, tapi nak jugak kerja untuk bantu kewangan keluarga. Pada masa yang sama, harap jugak ada rezeki yang dekat2 je ngan rumah saya, so that dapat tinggal ngan mak ayah. dan jaga depa. Sian.. Anak ada 10 tapi tinggal berdua je kat rumah.

Moga Allah beri jalan yang terbaik untuk diri saya, agama, d&t, keluarga, kehidupan di dunia dan akhirat saya.
Ameen...
Wallahua'lam..

Moga Allah SAYANG saya, kamu, dan kita semua..

No comments