Iklankan di sini

Shaklee: First Try!

Gambar Hiasan
Assalamualaikum!
Hari ni rindu sangat kat Haris. Dia nanges masa tinggalkan kat pengasuh tadi. Sebelum hantar kat pengasuh, kami biasanya pegi sarapan dulu kat mana-mana so boleh spend masa dengan dia. Emosi dia nampak far more stable sejak hantar kat pengasuh kedua ni. Kalau kat pengasuh pertama dulu, nampak sangat dia marah dan merajuk. Siap tarik muka lagi. Ish ish ish... Budak kecik 10 bulan pandai merajuk! eee comellsss...
Ok. Sambung cerita pasal Shaklee sebagai alternative terbaru untuk ubatkan eczema anak bujang banyak akai sorang tu.
Harini dah masuk 5 hari saya try produk Shaklee: Omega Guard dan Ostematrix. Dan semalam baru start Meal Shake Shaklee.
Omega Guard kaya dengan DHA dan EPA iaitu asid lemak omega 3 yang dihasilkan daripada ikan laut dalam. Kelebihan Omega Guard ialah dapat membantu mengurangkan keradangan kulit dan eczema dengan cara:

1. Menguatkan membran sel- mencegah keradangan kulit & mengurangkan kegatalan
2. Melembabkan sel-sel kulit - mengelakkan kulit kering dan mengurangkan eczema
3. Menjadikan kulit lebih berisi dan lembut.
4. Sangat membantu bagi orang yang mempunyai masalah eczema yang kronik

#Radang dan kering tu lah yang buat kulit Haris merah tebal dan kadang kadang ada air bisa keluar sket2. Tapi pagi tadi encik Abang panggil saya, suruh tengok pipi Haris. Radang dan merah dia makin menipis. Nipis sangat. Alhamdulillah. Harap gatal2 dia hari ni berkurangan.

Omega Guard ni jugak elok untuk:
1. Meningkatkankan tahap imun tubuh

2. Membantu perkembangan memori 

3. Menyihatkan paru-paru - mengurangkan masalah bronkitis dan lelah

4. Mengurangkan kekerapan selesema kanak-kanak
eheh. Oste ni untuk saya. Yang saya citer sebelum ni masalah lenguh dan kebas kaki, sakit pinggang, sakit lutut. Alhamdulillah! Makin kurang sakit tu dan boleh berjalan dukung Haris lama-lama pun ok. Syukur! OSte ni lengkap dengan kalsium, magnesium, Vit D, zinc, Copper dan banyak lagi..


Mengekalkan tekanan darah yang normal.
Membantu pengecutan otot dan saraf
Membantu mengurangkan sindrom PMS seperti kekejangan, kembung, moody. Amat sesuai bagi wanita   yang selalu berhadapan masalah bila didatangi haid.
                                       
dan ni dia Meal Shake shakeshake yg sangat sedap. rasa french vanila bila tambah fresh milk wallah! MasyaAllah mcm telan aiskrim rasanya. heheh.. Meal shake ni patutnya pesakit eczema yg makan. tp sebabkan pesakit ni kecik lg, x sampai setahun, maknyelah yg kena makan so blh salurkan melalui susu Ibu.. ni sumber protein dan kalsium yg sangat tinggi.
baikpulih sel2 kulit yg rosak dan bantu untuk bina sel kulit yg baru.


So harap dengan percubaan tiga gabungan produk ni , makin sihatlah Ibu dan anak bujang sayang tu sorang, Ameen!Ok nnt sambung lagi ye. Back to work!# Anda ada masalah macam saya? Contact / Whatsapp saya 013 3441609/ fb Marhamah IshakWallahualam.

No comments