Iklankan di sini

Anak kerap selsema, berkahak, demam?


Assalamualaikum!

Sihat semua ye? Harapnya hari ni semua gembira dan sihat, jangan tension2, jangan bergaduh-gaduh ye. Banyakkan senyum ^__^

Ada beberapa hal nak cerita kat semua hari ni. Pertamanya tentang Ikram Haris. Kan anak bujangku sorang tu kulit eczemanya selalu kering kan. Sekarang dah pandai garu kat pipi. Habis berdarah-darah pipinya. Sangat la ngeri kalau tengok. Menggaru-garu di badan dah takde sangat.

Sejak makan Meal Shake dan Omega Guard, alhamdulillah, slowly kulit badan Haris makin elok, alhamdulillah sangat. Eczema dekat bahagian joints dia surut sangat-sangat. Yang degilnya tu lah, yang kat pipi dia. Yang tu mungkin orang kata "ibu" eczema tu. Lagi pun, dengan bajet ciput, saya tak try set lengkap eczema tu lagi. Sedih. Kalau kaya, dah lama borong semua. Haha!

Tapi amazingly alhamdulillah, walaupun baru makan Meal Shake dan Omega, [tu pun tak bgi direct kat Haris tau, saya yang makan dan disalurkan melalui susu pada Haris] alhamdulillah kesannya nampak sangat.
Dia dah tak kalut garu-garu badan lagi.

Lebih amazing ialah, saya perasan selsema dan kahak Haris dah hilang. Sebelum ni dia asyik selsema je.
Maklumlah, dia ni tak boleh panas, so waktu tidur tu kipas nak kat dia je. Pagi esoknya mula la kesejukan. Then selsema. Tapi lepas amalkan Meal Shake, alhamdulillah takde dengar dah kahak dan tak de dah selsema dia tu. Syukur... Selesa je dia bila menyusu. Saya juga amalkan Omega Guard Shaklee.

Rupanya tu lah kelebihan yang ada dalam produk Shaklee nan sebotol ni. Hehe..

Rasa dia sangat la sedap. Sebenarnya untuk kanak-kanak berumur setahun ke atas dah boleh consume sendiri. Tapi sebab Haris belum pun setahun, so saya la yang minum. Biar dia dapat melalui susu saya.
Meal Shake sangat sesuai untuk kanak-kanak yang sedang membesar. Dapat kuatkan immune system supaya dengan izin Allah, dia tak mudah demam dan selsema.
Selain tu juga dapat:

Anak berusia 1 tahun ke atas – sebagai multivitamin utk membantu pembesaran yang sihat dan kuat.
Kanak-kanak yang selalu sembelit
Kanak-Kanak yang kurang selera makan
Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
Warga tua dan seisi keluarga

So untuk eczema kat pipi dia yang degil sangat tu, saya nak try satu barang baiiik ni hasil dari pencarian testimoni-testimoni orang lain. Nanti kalau ada perubahan lepas pakai Herbal Blend ni, saya bagitau korang semua ye. Dont worry.
Herbal Blend Shaklee
Ni multipurpose cream.
 Berangin. Boleh juga guna untuk -



  • Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
  • Menyelesaikan masalah kulit gatal
  • Menghilangkan parut, termasuk campak dan chiken pox
  • Menghilangkan ruam pada bayi
  • Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan akibat demam
  • Sebagai losyen untuk kegunaan harian


  • So siapa saja ada masalah yang sama, just contact me ok. Nak tanya ke nak cuba ke, boleh aja.  Saya jual Shaklee ni sebab saya dah cuba. Bukan suka suki je tau. Saya nak orang lain juga jumpa pemyelesaian kepada masalah kesihatan masing-masing. Kalau nak sihat kena usaha dan doa sungguh2. Allah akan bagi nanti, insyaAllah.

    Bila kita sihat, anak-anak pun ceria, suami pun bahagia!

    Wallahualam.

    Shaklee Independent Distributor, 
    Marhamah Ishak
    013 3441609

    No comments