Iklankan di sini

Buang sifat MALAS.... Dapatkan Konsultasi


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog SuperSupplement. Saya doakan semoga Allah memberikan kita kesihatan tubuh badan utuk beribadah, akal fikiran yang waras serta cerdas dan kelapangan waktu dalam segala urusan seharian kita samada di pejabat, pusat riadah, shopping mall dan tak lupa juga kepada yang setia di rumah menjalankan tanggungjawab sebagai isteri, ibu dan wanita berkaliber di rumah.

Semoga sihat sihat dan ceria selalu. Paling penting untuk mendidik hati menjadi seorang yang sabar dan tenang kita perlu sentiasa berfikiran positif dan tidak cepat mengeluh dengan sesuatu. Sentiasa memaafkan kesalahan / kesilapan orang lain juga adalah kunci mendidik hati.

Saya perhatikan sejak kebelakangan ini semakin ramai yang sedar akan kepentingan  dalam menjaga kesihatan diri. Baik samada lelaki apatah lagi wanita. Suka juga untuk saya sebutkan di sini bahawa semakin ramai yang berminat akan jenama SHAKLEE. Seperti yang kita tahu bahawa SHAKLEE adalah pengeluar produk makanan tambahan (Supplement) yang telah diakui kebaikannya dari ramai saintis dan pakar.

Namun apa yang menyedihkan adalah masalah yang datang dari diri kita sendiri, samada kita sebagai pengguna atau pengedar (penjual). Apakah masalah itu?MALAS

Ya SIKAP MALAS. Memang tidak dinafikan kita sebagai manusia memiliki sifat ini namun ia tidak boleh di biarkan berterusan. Apa yang cuba saya kaitkan di sini ialah segelintir pengguna ada yang malas mencari maklumat untuk kebaikkan diri sendiri. Contohnya; Sakit, bila sakit ambil ubat untuk sembuh. Dah ambil ubat tapi taknak ambil tahu cara atau kaedah pengambilan ubat tersebut. Paling teruk ialah apabila malas nak makan ubat / malas jaga masa untuk makan ubat. Atas sikap sebeginilah masalah yang sedikit jadi melarat.

Ok, masalah pengguna tak perlulah kita bincangkan panjang panjang.

Masalah si penjual / pengedar (distributor). Masalahnya ialah apabila mereka menjadi distributor, mereka ini hanya seronok menjual, promote, jual dan promote, jual lagi dan promote lagi. Langsung tak ambil tahu keadaan pelanggan meraka samada tahu tak bagaimana nak makan vitamin, sesuai atau tidak produk yang diambil, berkesan ke tak, adakah mereka skip dalam pengambilan vitamin yang menyebabkan kurang keberkesanan dan macam macam hal lagi yang perlu di ambil perhatian. Jika mereka sebagai distributor malas nak cari maklumat, malas nak follow up customer, malas nak update, malas nak explain, malas bagi konsultasi dan macam macam lagi malas.... Kesian kepada pengguna pengguna yang memang betul betul nak ambil vitamin / supplement, cuba untuk mengamalkan pengambilan vitamin yang betul tetapi tidak di berikan konsultasi yang betul dan tepat. Kesian meraka.

Nasihat saya, sebelum anda membuat keputusan untuk mengambil / membeli sesuatu produk supplement (terutamanya produk SHAKLEE), pastikan anda berurusan dengan mereka yang bertanggungjawab dan sedia memberikan kansultasi kepada anda. Baik untuk pengguna baik juga untuk distributor dan SHAKLEE pun akan dapat nama baik. ('',)

PENTING!!!

Pastikan anda mendapat konsultasi penggunaan & kebaikkan supplement SHAKLEE.
SHAKLEE menyediakan pelbagai supplement yang baik untuk bayi hingga warga emas yang memerlukan.

pm FB / sms / WhatsApp

MARHAMAH @ 013-3441609
 -  Facebook  -
 -  Web -

Saya akan guide anda mengenai pengambilan / pemakanan supplement Shaklee.
Harga dari SuperSupplement juga Super Istimewa.

Terdapat pelbagai set supplement yang ditawarkan.

1- SET KESIHATAN AM
2- SET MENGANDUNG & BABY BIJAK (insyaAllah...)
3- SET IBU MENYUSU
4- SET PANTANG
5- SET CZER
6- SET PERIOD TAK TERATUR
7- SET KESUBURAN
8- SET KECANTIKAN
9- SET SLIMMING
10- SET RESDUNG
11- SET LELAH
12- SET ECZEMA
13- SET IQ
14- PERTAHANAN SISTEM IMUN
15- SET SUAMI ISTERI
** JADUAL PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE **

No comments