Iklankan di sini

Selamatkah produk Shaklee?

Berikutan pelbagai kecaman ke atas produk-produk Shaklee yang bertambah hebat, saya amat menyarankan supaya semua pengguna dan distributor lebih lebih lagi untuk tidak cepat melatah. Memang ada something yang tak kena sebab bila Shaklee makin meletup letup, mulalah timbul pelbagai tohmahan.

Dear customers, Shaklee dah ditubuhkan berpuluh tahun. Dah memiliki berjuta-juta pengguna. Dia ada baaanyak produk. Semuanya ditapis oleh doktor dan scientists mereka. Mereka Westerns ni kadang tu lebih teliti dr sudut halal dan keselamatan dr kita sendiri tau tak?

Jadi kenapa  baru-baru ni timbulnya kata Alfalfa tak selamat. Satu je saya boleh simpulkan. Pengguna tu tak consult dengan distributor betul-betul. Anda ambil supplement jangan ambil buta tuli saja! Nak makan tu ada caranya. Ada saya jumpa macam-macam jenis pengguna. Ada tu yang baru beli Alfalfa dah telan 10 biji sehari. Maunya tak terkejut badan tu????!! Pastu deme nak salahkan la plak Shaklee. Ohoh!!

Penerangan kepada situasi di atas: Alfalfa adalah produk menyahtoksin pelbagai benda tak elok dlm badan. Jadi kena ambil intake tu slowly.. Mula lah dengan 3-4 biji dulu. Then minggu seterusnya slowly you can increase the intake. Baru la badan dapat sesuaikan diri dengan apa yang anda makan.

Satu lagi, Shaklee tak pernah sembunyikan apa-apa tentang produknya. Kalau anda betul-betul consult dengan distributor, anda akan tau setengah produk tak boleh di ambil oleh sesetengah golongan manusia. Huhu..

Contoh: 
Orang yang ada SLE TAK BOLEH ambil Alfalfa.
Orang mengandung takleh ambil GLA dan selain dr set mengandung.

Shaklee sangat mementingkan kesihatan dan keselamatan pengguna. Bukan keuntungan semata-mata. So kita takkan jual produk tu kalau tak sesuai dengan pengguna.

So kawan2.. Inilah mahalnya nilai consultation anda dengan distributor anda. Distributor yang bertanggungjawab akan sesuaikan produk mana yang sesuai dengan anda. Shaklee ni supplement. Bukan macam ubat hospital. Penyesuaian produk adalah bergantung pada badan seseorang.

Ok back to the Alfalfa matter tu kan... Anda boleh baca dan nilai sendiri. Fikirlah yang terbaik untuk anda dan keluarga anda k. Wallahua'lam.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alfalfa Shaklee semulajadi dan selamat

Biasalah. Selalunya orang akan cari tentang keburukan sesuatu perkara saja. Lepas tu terus buat kesimpulan. Jarang yang seterusnya cari kebaikan atau pendapat yg positif tentang momokan@gosip tersebut.

Macam tu jugak lah dengan produk Shaklee. Bukan satu dua produk, malah banyak produk yang telah disalah sangkakan oleh sesetengah pihak. Biasanya mengambil kes-kes terpencil yang bukan berpunca drpada produk Shaklee itu sendiri.

Jadi saya dah janji ngan beberapa customer untuk terangkan pasal gossip yg meliar tentang Alfalfa Shaklee ni. So kenalah tunaikan walaupun sebenarnya kalau di google, dah banyak yg explain dengan detail tentang kesahihan dan keselamatan Alfalfa ni.

Sebelum tu, INGIN SAYA INGATKAN BAHAWA SHAKLEE DISTRIBUTORS YG BERWIBAWA AKAN EXPLAIN PRODUK MANA YG SESUAI DENGAN ANDA. BUKAN MAIN BG JE. BUKAN TAKSUB MELULU SAMPAI SEMUA ORANG PUN BOLEH TELAN SHAKLEE NI.

Contohnya, orang mengandung tak boleh ambil GLA dan Alfalfa. Selain tu, limit pengambilan ESP hanya 3 sudu sehari. Malah semua supplement Shaklee ada cara makannya. Orang yg ada SLE takleh ambil Alfalfa dan macam2 lg. Macam ayam lah. Tak semua orang boleh makan ayam. Kalau yg boleh makan pun, takdenya yg boleh makan 2 3 ekor ayam seharikan. Mudharatlah jugak jadinya. Shaklee ada nutritionist dan Scientistnya sendiri kerana SHAKLEE ADALAH SYARIKAT ANTARABANGSA YANG DAH DIIKTIRAF DAN BERTAPAK DAH BERPULUH TAHUN LAMANYA! Mustahillah ia mampu bertahan kalau tak berkualiti.

Ok cukup.
Dibawah ni saya sertakan bukti2 dr pelbagai pihak yg menunjukkan status selamat dan halal produk Shaklee ni.

Sila baca dan jangan biarkan diri anda diselubungi misteri. Jangan biarkan fikiran anda dicemari oleh fitnah2 yg ditabur merata2 tentang Shaklee..

Berikut adalah fakta tentang Alfalfa Shaklee. Please note that bukan semua jenis Alfalfa sama. Alfalfa Shaklee diproses dengan sangat ketat, dan setiap tablet disukat sesuai dengan pengambilan yg disyorkan.

{Alfalfa Complex merupakan Formula Shaklee Signature yg pada asalnya dibangunkan oleh Dr Shaklee pada tahun 1950-an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa [Medicago sativa]secara organic di California yang bebas daripada pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/ baja bebas kimia. Alfalfa juga dikenali sebagai “Raja Segala Tumbuhan”. Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan Alfalfa. Tumbuhan ini mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk  membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. 

Daun alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun Alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet. Keseluruhan proses  ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan yg sangat ketat dan teliti. Setiap tablet mengandungi 300mg Alfalfa.}


Manfaat utama Alfalfa:


#Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat didalam buah-buahan mahupun sayur-sayuran. Ia kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim, dan fitokimia.

#Mencuci hati, darah dan usus. Ia adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah, dan mencantikkan kulit dan otot. 

#melawan alahan

memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensetif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

#baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut
memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

#menyingkirkan lemak dan kolestrol
kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. hanya alfalfa sahaja mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.

#melawan tumor
memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

#melegakan keletihan
melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada pelbagai penyakit.
#mencegah / merawat atritis


#Mengandungi enzim penting untuk penghadaman makanan.

#Ia mampu merendahkan kolestrol, menghilangkan kebas kaki, dan mengurangkan toksin dalam badan.


AWAS!!

Tidak semua alfalfa adalah sama,alfalfa yang didapati di supermarket adalah alfalfa sprout (biji cambah). Alfalfa lain mungkin ditanam dengan kaedah yang tak mementingkan teknologi hijau. Alfalfa Shaklee diperbuat dari daun alfalfa bermutu tinggi yang ditanam di California, USA – ditanam tanpa pertisid, racun kulat, bacteriosides, hormon sintetik dan bahan kimia.




Berikut adalah sumber tambahan yang anda boleh rujuk:

http://suzieahmad.blogspot.com/2013/10/alfalfa-bahaya-di-makan.html
http://inspirasi-sihat.com/alfalfa-hot-stuff-ibu-menyusu-tapi-banyak-khasiatnya-untuk-semua-2/
http://www.jutawanshaklee.com/2013/02/shaklee-produk-yang-selamatada.html
http://www.pretty0blossom.com/alfalfa-shaklee-ajaib-terbaik-dan-menarik/


Wallahualam

Marhamah
013 3441609


No comments