Iklankan di sini

Rawat eczema luar dan dalam

Assalamualaikum.

Sekrang ni terlalu banyak produk merawat pelbagai penyakit. Berkembang membiak-biak. Sehinggakan timbulnya lambakan produk kesihatan dan kecantikan yang tidak diiktiraf oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan Jakim. Pelbagai kesan buruk kita dapat lihat dari penggunaan produk-produk yang mengandungi bahan kimia merbahaya ni.

Sebab tu eahai pengguna, jangan mudah tergoda dengan testimoni semata-mata. Tapi lihatlah selama mana dah produk tu bertahan, dan ada tak lab test yang dijalankan secara meluas ke atas produk-produk tu.

Sebab ni lah juga saya pilih Shaklee. Sebab Shaklee semulajadi, tak di rebranding, asal produknya adalah dari kilang dan ladang mereka sendiri, takde pas-pas melalui syarikat atau ladang orang lain. Lab test nya juga dijalankan baaaanyak kali setiap tahun atas semua produknya. Shaklee juga dah bertapak lebih 50 tahun! So....fikirlah sendiri.

Balik pada tujuan sebenar ialah nak cerita pasal merawat eczema secara semulajadi. Kenapa nak rawat secara semulajadi? Sebab kita taknak steroid! Kesan buruk steroid memang menakutkan. Memang awal penggunaan kulit nampak cantik, eczema nampak baik, tapi lama2 guna, kulit akan menghakis dan kesannya pada organ juga merbahaya. Lagi2 buat anak kecil.

Dulu masa belum jumpa Shaklee, ramai cadangkan guna macam-macam cream utk sapu. Tapi secara logiknya saya fikir, penyakit eczema ni boleh ke dirawat dari luar saja? Memang sebenarnya tak la kan. Kalau dari luar rawatannya, kesannya takkan lama. Kejap nanti akan jadi balik. So rawatan dalaman juga amat penting, supaya darah dan sel-sel kulit kembali sihat sepenuhnya.

Jadi saya nak sarankan pada semua yang ada eczema, supaya mencuba Set Eczema Shaklee ni. Berbaloi-baloi! Biar lambat, asal selamat kan. Jangan cepat tapi mudarat!

Wallahualam. Ayuh rawat eczema dari lur dan dalam.


No comments