Iklankan di sini

JANGAN MALAS - Bersenam, Beriadah atau Bersukan.

Bismillahirahmanirahim.... Assalamualaikum wtb.

Alhamdulillah kita di berikan lagi nikmat usia oleh Allah swt. Jadi, sebagai manusia yang bersyukur dan menghargai nikmatnya perlulah kita sentiasa berusaha untuk menjaganya dengan baik. Ia adalah amanah.

Bercakap tentang bersenam, beriadah atau bersukan. Ia adalah suatu aktiviti rekriasi yang menyeronokkan. Kalau ia suatu perkara yang menyeronokkan, kenapa masih ramai yang malas untuk melaksanakannya? Kenapa banyak sangat alasan untuk tidak bersenam?

Cuba kita tanya dan lihat pada diri kita sendiri. Adakah kita kerap bersenam?
Minima waktu yang diperuntukan cuma 20 minit sehari, 3 kali seminggu.


Menjadi seorang yang berdisplin dan konsisten dalam pengambilan supplement / makanan tambahan dalam diet harian - Sangat Bagus.

Tetapi ia akan menjadi LEBIH BAGUS lagi apabila kita ada melakukan senaman. Ini kerana apa yang kita ambil / makan akan diaktifkan @ diproses oleh tubuh kita bila mana kita menggunakan ia dengan cara bersukan seperti berlari, bermain badminton, senamrobik dan sebagainya.

Apa yang ingin saya tekankan di sini adalah, makan supplement tu makan juga. Bersenam jangan malas. Kalau nakkan hasil yang berkesan kenalah ikut peraturan. Selalu mencari maklumat berkenaan kesihatan diri. Janganlah kita ni jadi orang yang kuat bersungut sahaja, ini tak kena itu tak kena. Orang tu salah orang ni pun salah. Salah sendiri kita tak nampak :-P  .


- Anda seorang wanita berkerjaya atau suri rumah yang aktif? Kedua-duanya memerlukan sumber Performance yang tinggi.

- Anda juga mungkin cepat letih atau sering kehabisan tenaga.

- Bagaimana pula dengan ibu-ibu yang eksklusif dalam menyusukan bayi anada?

:-D Saya ada petua untuk dikongsikan bersama anda, bagaimana saya dapat kekal bertenaga walau penat seharian berkerja dan tetap menyusukan anak.


Boleh PM saya di sini  -- www.facebook.com/MarishDec
Atau WhatsApp 013-3441609

No comments