Iklankan di sini

Amalan Semasa Hamil Untuk Anak Sihat Dan Bijak

Amalan Ibu Hamil Untuk Anak Yang Lebih Bijak dan Sihat

Apakah amalan para Ibu semasa hamil? 

Selain amalan bacaan Surah-Surah pilihan yang penting serta menjaga tingkah laku dan percakapan, pemakanan Ibu semasa hamil amatlah penting. Saya percaya pemakanan Ibu semasa hamil AMAT mempengaruhi keadaan kesihatan dan perkembangan anak-anak sehingga dewasa.


Bayi mendapat zat dari semua yang Ibunya makan


Sekiranya Ibu hamil banyak makan makanan segera, makanan yang diproses (tin,jeruk,banyak proses memasaknya) maka zat tidak akan sampai kepada anak dalam kandungan. Malah yang ditakuti ialah mudarat dari makanan tersebut yang sampai kepada anak.

Untuk itu saya amat menggalakkan Ibu-Ibu hamil untuk mengambil manfaat daripada supplement kerana ia memberikan nutrisi lengkap yang tidak dapat diperolehi daripada pemakanan seharian kita.

Kebaikan supplement seperti ;

Omega Guard untuk perkembangan anak sejak dalam kandungan. Ini sangat penting bagi mengelakkan perubahan gen sehingga mengakibatkan down sindrom, autisme, eczema, asma, kelahiran pra matang dan sebagainya. Ia juga membantu ibu-ibu mengekalkan berat yang ideal sepanjang kehamilan.Ostematrix sebagai sumber kalsium dan magnesium bukan sahaja penting untuk pertumbuhan gigi, rambut dan tulang bayi, tetapi ia juga membekalkan khasiat 80 biji badam sebagai persediaan ibu dan anak menghadapi tempoh kehamilan yang  berisiko. Magnesium juga amat penting bagi mengelakkan lelah atau asma selepas lahir nanti.

Sumber kalsium magnesium untuk gigi, tulang, gusi dan rambut

 VitaLea Iron Formula pula sangat penting untuk ibu mengandung yang selalu kena marah dengan nurse sebab Hb low. Hb rendah tak boleh dianggap ringan sebab ianya ada kaitan dengan kebijaksaan anak yang bakal lahir. Dulu saya pernak kena marah dengan nurse, dia kata kalau anak lembap macam mana. Hb rendah boleh juga mengakibatkan pendarahan teruk semasa bersalin.
Pengambilan supplement yang baik insyaAllah akan sangat membantu membekalkan nutrisi lengkap untuk ibu dan bayi. Orang kata, semasa melahirkan ibu-ibu akan kehilangan banyak nilai "wanitanya". Jadi mari kita jaga dari awal supaya dapat tetap mengekalkan nilai-nilai kewanitaan tak kiralah anak 10 orang pun. Kan? ;)
Pm saya Mar 0133441609 untuk lebih info dan pembelian.
Jika anda beli dengan saya, saya akan guide cara makan beserta tips berguna sehingga anda berpuas hati. Pembelian misteri yang berbaloi2!No comments