Iklankan di sini

B Complex Shaklee Menggemukkan?

Anda pernah dengar B Complex menggalakkan selera makan?

Sejak saya buat Shaklee, saya selalu di asak dengan soalan sebegini. B Complex bukannya bagi lagi gemuk ke? B Complex menggalakkan selera makan kan??


Apabila saya jual Set Kurus/Slimming, saya akan pastikan kebanyakan customers saya ambil B Complex sekali. Ha, pelik?? Kenapa nak kurus tapi pegi ambik B Complex pulak?


Ok, macam ni faktanya. And this is the reason I love Shaklee sooo much. Hehe

B-Complex Shaklee

Harga runcit rm53

Jom beli dengan saya,
boleh saya bagitau cara nak dapat harga lagi runtuh

B complex Shaklee terdiri dari kumpulan lapan (8) vitamin B iaitu :


1. Thiamin (B-1),

2. Riboflavin (B-2),

3. Niacin (B-3),

4. Pantothenic acid (B-5),

5. Pyridoxine (B-6),

6. Folic acid (B-9)

7. Cobalamin (B-12) dan

8. Biotin.

Mengapa sebenarnya orang kata vitamin B menggemukkan? Saya rasa ini kerana vitamin B akan membuatkan individu itu cepat lapar. Bila cepat lapar kita akan rasa asyik nak makan nak mengunyah je. Maka lama kelamaan akan menyebabkan kegemukkan. Namun mengapa ada sesetengah orang walau kuat makan, tapi dia tak mudah gemuk? Keadaan ini akan dikaitkan pula dengan kadar metabolisme yang tinggi dalam badan akan membantu mencernakan lemak dan karbohaidrat kepada tenaga dan tidak disimpan di dalam badan.


B12 adalah ko faktor dalam metabolisme karbohidrat.

B1 penting untuk pecahan karbohidrat dan membantu menukarkan glukos [gula ringkas] dan karbohidrat kepada tenaga.


Kekurangan vitamin B1 akan menyebabkan glukos dan karbohidrat hanya tersimpan dalam badan. Apabila ia berterusan, ia akan menjadi salah satu punca berat badan bertambah, kegemukkan dan hilang bentuk tubuh badan yang asal.


B6 sangat penting dan diperlukan untuk penukaran glikogen[ tenaga yang tersimpan ] kepada glukos [gula dalam darah].

Maka vitamin B complex memang membantu dalam pembakaran glukos dan karbohidrat menjadi tenaga. Pengambilan air sangat penting dalam membantu proses berjalan dengan lebih lancar.

Memang benar kita akan mudah terasa lapar, namun tak salah jika makan sedikit yang makanan berkhasiat tetapi BUKAN kudapan ringan yang kaya dengan MSG, bahan pengawet, perasa dan pewarna tiruan.

In between meal kalau lapar boleh lah makan biskut dengan air, makan buah dan paling baik amalkan minum air kosong saja. 

Hakikat nya berat badan kita meningkat/ bertambah apabila banyak karbohidrat , lemak dan gula yang diambil hanya disimpan di dalam badan dan tidak digunakan.

Ia berpunca kurangnya B complex dalam badan yang berfungsi sebagai spark plug untuk membakar glukos/ karbohaidrat kepada tenaga.

Maka jika anda ibu yang menyusu dan risau berat akan naik tidak turun2, amalkan makan vitamin B complex dengan konsisten selain pengambilan Lecithin dan Omega yang memang bagus untuk membakar lemak.

B complex sangat membantu kepada ibu menyusu aktif sepanjang hari, mood yang baik, dapat mengawal stress dan ia jua perlu dan penting untuk keperluan bayi yang membesar.


Semoga info ni membantu membuka minda semua tentang B-Complex Shaklee.
The key is KNOWLEDGE. Saya akan berusaha menambah ilmu tentang produk sebaik mungkin untuk memenuhi keperluan kesihatan dan pemilihan supplement yang terbaik untuk anda.


NAK BELI DENGAN HARGA AHLI? JAUH LEBIH MURAH!
JOM, HANYA DENGAN RM65.00 SAHAJA ANDA MAMPU MENDAPAT PELBAGAI KEISTIMEWAAN SEBAGAI AHLI SHAKLEE.

ANDA SURIRUMAH? ADA SMART PHONE? ADA INTERNET? JANGAN LEPASKAN PELUANG MENYERTAI SUPPORT GROUP BISNES BERSAMA SAYA. SAMBIL GOSOK BAJU, MASAK, MENYUSU ANAK PUN BOLEH KERJA DAN JANA DUIT. HIDUP ANDA AKAN LEBIH BERMAKNA!

Whatsapp/Sms : 013-3441609

No comments