Iklankan di sini

Kanser dan Vivix Shaklee

Semua manusia bernyawa memang ada sel-sel kanser dalam badan masing-masing. Yang membezakan ialah sama ada ianya aktif ataupun tidak.

Statistik dari WHO menunjukkan kanser merupakan antara penyebab utama kematian di dunia (sekitar 13% pada tahun 2008 dan terus meningkat). Merokok merupakan antara punca utama kanser yang menyumbang kepada 22% kes kanser di seluruh dunia dan 71% kematian daripada kanser paru-paru. Jadi sekiranya anda, suami anda, atau kaum keluarga anda merokok, silalah nasihatkan mereka untuk berhenti merokok! 

Walaupun merokok merupakan punca utama kanser, semua orang ada kemungkinan boleh terkena kanser. Tak kiralah anda muda atau dah berusia, lelaki ataupun wanita.


Mari kita lihat bagaimana kanser terjadi. Ini sangat menakutkan! Semoga Allah melindungi kita dan keluarga kita daripada penyakit berbahaya.

Kanser hanya bermula sebagai ketumbuhan!

Setiap sistem dalam tubuh kita terdiri daripada binaan sel-sel yang kecil. Selepas 21 hari, setiap sel tersebut akan mati dan diganti dengan sel yang baru. Kanser terjadi apabila ada sel yang sepatutnya mati, tapi tak mati. Sel ini dipanggil sel yang rosak.

Pada asalnya sel yang rosak ni tak merbahaya. Tapi oleh kerana ianya rosak, kadang-kadang ada sel ini yang akan menduplikasikan diri tanpa henti. Lepas 21 hari pun takde yang mati.

Semakin lama, sel yang rosak semakin membesar dan menjadi ketumbuhan ataupun dalam bahasa medical.  Ketumbuhan masih tak dikategorikan sebagai merbahaya kerana ianya localize dan boleh dibuang melalui pembedahan.

Gambar berikut memudahkan anda untuk faham bagaimana sel-sel kanser aktif.

Scary kannn! Dulu orang kata kanser ni keturunan. Tapi sekarang ni, banyak faktor lain penyebab sel-sel kanser ni aktif. Antaranya;

Mengikut MAKNA (Majlis Kanser Nasional / National Cancer Council Malaysia) setiap daripada kita sebenarnya memang dah ada sel kanser dalam badan bermula dari saat kita dilahirkan lagi. Tapi tumbuhnya atau hidupnya sel kanser ni bergantung kepada gaya hidup dan keperluan makanan yang kita ambil setiap hari. 

Contohnya, kalau waktu kecil kita perlukan pelbagai zat dan sumber makanan yang tinggi untuk membesar. Tetapi berbeza pula bila kita dewasa, hidangan makanan tanpa kawalan boleh menjadi racun kepada badan kita sendiri. Sebab tulah, kita kena jaga pemakanan dan kurangkan makanan yang memudaratkan diri kita seperti makanan berlemak, berminyak, berlebihan garam atau gula. Kena perbanyakkan memakan hidangan seperti sayur-sayuran dan buah-buahan kerana makanan sebegini dianggap sebagai penapis / filter untuk badan kita. Minum air masak lebih 8 gelas sehari yang bertujuan untuk melancarkan sistem perkumuhan dalam badan. Dan lakukan senaman ringkas bagi meningkatkan tahap kecergasan dan kesihatan. Malah senaman juga dapat memelihara kesihatan jantung dan organ dalaman badan kita.


FAKTA MENGENAI KANSER

1. Setiap badan manusia sememangnya ada sel kanser, tetapi bilangan sel kanser dalam badan manusia normal atau amatlah rendah (sehingga tidak dapat di lihat dengan mata kasar). KECUALI, sel kanser ini bergabung menjadi banyak. Apabila doktor telah mengesahkan tiada lagi sel kanser di dalam badan seorang bekas pesakit kanser, ini bermaksud doktor tidak dapat mengesan sel kanser kerana bilangannya telah pun berkurangan.

2.  Faktor lain kewujudan kanser seperti keturunan genetik, persekitaran, makanan yang tiada nutrisi dan gaya hidup bebas (bertukar-tukar pasangan).

3. Kimoterapi bukan sahaja memusnahkan sel kanser dalam badan malah turut memusnahkan sel-sel sihat yang lain. Kimoterapi juga menghalang sel-sel sihat untuk membiak melalui tulang belakang manusia. Ini akan mendatangkan kesan buruk pada organ badan yang lain seperti buah pinggang, jantung, paru-paru dan organ yang lain.

4. Radioterapi dari hasil kimoterapi akan meninggalkan kesan kebakaran pada sel-sel sihat. Ini akan menyebabkan sel-sel menjadi cacat dan kurang bermaya. Malah kesan kebakaran boleh di dapati pada tisu dan organ dalaman badan.

5. Kimoterapi dan radiotereapi sememangnya boleh mengurangkan ketumbuhan tumor / kanser, tetapi dalam masa yang sama merangsangkan kembali ketumbuhan tumor / kanser. Seorang pesakit kanser akan menghadapi komplikasi yang serius kesan daripada kedua-dua terapi ini. Ianya menjadikannya sukar di rawat. Pembedahan antara faktor yang boleh menyebabkan sel kanser merebak ke bahagian badan yang lain.6. Cara yang paling efektif untuk mencegah sel kanser dari membiak dan aktif ialah dengan mengambil makanan yang mempunyai nutrisi seimbang dan menghindarkan makanan yang boleh menyebabkan kanser. Antaranya seperti :-

a) Gula adalah pencetus utama kanser. Kurangkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan harian. Gantikan pengambilan gula dengan madu (dalam jumlah kecil) atau gela perang/stevia. Pengambilan garam juga boleh digantikan dengan garam laut.

b) Susu adalah pengedar mukus / mucus (sejenis lendiran yang berasid) ke dalam badan melalui laluan usus. Mucus adalah agen pencetus kanser untuk aktif. 

c) Kanser juga boleh menjadi aktif melalui makanan yang berasid. Kurangkanlah pengambilan daging merah yang merupakan makanan berasid (contoh : seperti daging lembu). Dan lebihkan makan makanan yang kurang asid seperti ikan segar dan ayam.

d) Kita memerlukan diet 80% makanan seimbang nutrisi dari sayur segar atau jus, bijirin, kekacang, oat dan buah-buahan dalam badan. Manakala 20% lagi adalah dari makanan yang di masak. Makanan segar membantu menyisihkan lemak dalam badan dan menghasilkan se-sel sihat. Digalakkan untuk makan sayur-sayuran dan buah-buahan segar 3 kali sehari.

e) Elak daripada mengambil kopi, teh dan coklat berlebihan kerana ianya mengandungi kafein (caffeine). Gantikan dengan minuman teh hijau sekali sehari. Minum air bersih yang dimasak atau air tapisan (mineral water) lebih 8 gelas sehari. Jangan minum air terus daripada paip, ini amat merbahaya kerana air paip mengandungi banyak asid yang bernama klorofin.

f) Pengambilan makanan tambahan / supplement seperti minyak ikan, anti-oxident, vitamin, mineral, EFA (Essential Fatty Acid) boleh merangsang daya ketahanan badan untuk menghalang pembiakan sel kanser dalam badan.

7. Cuci kesemua sayur-sayuran dan buah-buahan dengan air yang dicampurkan sedikit garam sebelum mula memasak / makan.

8.  Kanser juga berpunca daripada minda, fizikal dan emosi yang tidak stabil seperti stress / ketegangan dalaman. Ianya akan menghasilkan persekitaran asid dalam badan dan mewujudkan kanser. Kebanyakan pesakit kanser yang pulih mempunyai pemikiran yang positif dalam hidup.

9. Kanser juga boleh dielakkan dengan melakukan senaman setiap hari dan menghirup udara segar terutamanya di waktu pagi. Udara segar berupaya menyisihkan sel kanser daripada menjadi aktif.

BAGAIMANA VIVIX, ALFALFA, CINCH TEA DAN GETCLEAN WATER PITCHER MEMBANTU MENGELAKKAN KANSER DAN MERENCATKAN SEL KANSER


Melalui kajian makmal, ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utamapenyebab penuaan.

4 mekanisma utama penuaan selular:1. Kerosakan DNA - Vivix memelihara dan memulihara kerosakan DNA
2. Pengawal Genetik (Fitrah) - Vivix memberi impak positif tehadap pengawal genetik dengan memperlahankan penuaan pada peringkat selular
3. Penurunan Tenaga Selular - Mitochondria dalam sel tubuh kita menghasilkan tenaga (spark plug) - Ramuan Vivix merangsang biogenesis mitochondria
4. Penimbunan Protein AGE (Advanced glycation end products) - Vivix 10 kali lebih berkuasa berbanding resveratrol sahaja dalam memperlahankan pembentukan Protein AGE.

Resveratrol merupakan salah satu kandungan dalam Vivix yang telah dirujuk lebih daripada 2,000penerbitan penyelidikan termasuk beberapa kajian yang dijalankan oleh Harvard University, National Institute of Aging, National Cancer Institute, dan banyak lagi. Kanser mungkin adalah bidang paling dinamik (pelbagai sudut) penyelidikan mengenai resveratrol. Resveratrol merupakan perubatan semulajadi pertama yang mempunyai bukti kukuh menunjukkan ia menghalang atau menghentikan pelbagai peringkat kanser. Resveratrol bukan sahaja menghindar kanser, malahan ia dicadangkan sebagai rawatan tambahan.


Ada 4 bahan utama yang hebat-hebat dalam Vivix.


Menghentikan Gen Kanser
Bagi badan yang normal, reaksi badan yang sihat yang dipanggil pengasetilan dan penyahasetilan menjadikan gen hidup atau mati. Bagaimanapun, bagi kanser, sel mula menjadi tidak terkawal dan mengaktifkan "gen kanser" nya sendiri,menggalakkan penyebaran sel-sel berpenyakit. 

Dengan mengawal penyahasetilan dan mengaktifkan panjang umur gen, resveratrol mempunyai potensi untuk menghentikan proses kanser dan memberi manfaat umur panjang yang sebenar. 

Menterbalikkan Kesilapan DNA
Punca utama proses penuaan (dan akhirnyakematian) adalah kebolehan sel tua yang semakin menurun untuk mereplika secara terperinci DNA mereka ke dalam setiap sel baru. Disebabkan "kesilapan" DNA dan penimbunan serpihan pecahan DNA yang tidak boleh digunakan, sisa DNA yang tidak teratur ini akhirnya menghentikan sel dari berfungsi dengan baik. Ini menjadikan sel tersumbat dengan "sampah" DNA dan akhirnya membawa kepada kemerosotan dan kematian sel.

Bagaimanapun, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan dan sisa DNA ini sehingga 60% melalui kebolehannya merangsang kepanjangan umur gen. Ini merupakan sebab mengapa resveratrol merupakan satu pencapaian besar dalam memperlahankan proses penuaan.

Kesan Anti-Kanser
Kajian menunjukkan resveratrol bukan sahaja menghalang kanser, tetapi juga dicadangkan sebagai rawatan tambahan kepada kanser. Ini kerana resveratrol terbukti memperlahankan atau menghentikan tahap tertentu kanser. Resveratrol boleh menghalang kanser dalam melalui beberapa cara: 
  • Ia boleh menyekat penyerapan estrogen dan androgen (tidak kira sel kanser itu mempunyai reseptor negatif atau positif)
  • Ia boleh memodulasi ekspresi gen
  • Ia boleh menyebabkan sel kanser mati melaluipenyahasetilan
Di Austria, penyelidikan lanjut turut membuktikan resveratrol turut menyekat kemampuan sel kanser untuk metasis ke dalam tulang pada kadar 30% hingga 71%.

Menghalang Kanser Tanpa Memudaratkan
Resveratrol telah dibuktikan effektif melawan pelbagai jenis kanser, sama ada pada peringkat menghindar mahupun peringkat rawatan.Kebolehannya menghentikan kanser berkait rapat dengan kemampuannya membezakan sel kanser dari sel sihat. Ubat terapi kimo tidak spesifik ketika menyerang sel; ia menyerang sel kanser dan sel sihat dalam masa yang sama. Sebaliknya, resveratrol tidak merosakkan sel sihat, tetapi melindungi sel sihat ketika mematikan sel kanser.

Kebolehan resveratrol yang terkenal termasuk kemampuan menghilangkan radikal bebas, mengaktifkan atau nyahaktif enzim penting / gen / hormon dan kimia tubuh. Kajian menunjukkan resveratrol memberi kesan yang ketara kepadakanser yang berkaitan gen. Antara kesan lain, resveratrol mengaktifkan gen penumpas tumor dan gen yang menyahtoksik bahan kimia. Ia juga menahan gen yang membolehkan sel kanser berhubung antara satu sama lain.

Poliphenol Resveratrol
Resveratrol dan poliphenol berkaitannya turut melindungi DNA sel, menghalang kimia dan radiasi yang menyebabkan kanser, serta melawan radikal bebas dan imflamasi.

JIKA ANDA SALAH SEORANG PENGHIDAP KANSER, SAYA CADANGKAN CEPAT-CEPAT DAPATKAN VIVIX SEBAGAI USAHA TERBAIK UNTUK SEMBUH INSYAALLAAH. APA LAGI JIKA ANDA ADA AHLI KELUARGA YANG DAH DIUJI DENGAN KANSER.

Dapatkan segera dan pantas? Hubungi 013.3441609 ibuikram.

Cinch Tea adalah gabungan teh terbaik dunia yang membantu mengelakkan kanser dan menguatkan antibodi.

Alfalfa pula adalah agen detoks terbaik dimana ia membersihkan asid dalam badan penyebab sel kanser membiak!

Get Clean Water Pitcher ialah penapis air Shaklee yang menjamin air minuman anda pada pH terbaik. Setanding penapis air terkemuka tanpa perlu habis ribuan ringgit.

DAPATKAN KHIDMAT NASIHAT PEMAKANAN DAN PEMBELIAN SUPPLEMENT SHAKLEE TERBAIK DAN SEGERA DARI SAYA.

WHATSAPP / CALL 013-3441609

No comments