Iklankan di sini

Tips Naikkan HB Semasa Hamil

[TIPS NAIKKAN HB MASA HAMIL]

Ingat lagi masa awal-awal pregnant dl. Asyik low hb je. Paling teruk alahan, lesu, pastu kena marah ngan nurse. Aterr saya makan sayur mayur hati segala pun tak naik2.

Nurse siap cakap awak nak bleeding ke masa bersalin? Kalau anak cacat macam mana? 



Nauzubillaah! Keluar KK memang nangis la. Huhu

Masa tu baca punya baca baru tau makan asid folic je tak semestinya membantu naikkan hb bagi sesetengah ibu. Asid folic klinik plak loya, n lambat larut.

Tinggg! Tipsnya, kena makan Asid Folic BComplex sekali dengan VItamin C!
Sebab ghupanya dalam badan kita ni, Vitamin C bantu penyerapan BComplex yang ada asid folic tadi tu, dengan lebih cepat.

Haa ambillah pengalaman saya dulu sebagai iktibar ye. 

Mai dapatkan segera SET NAIKKAN HB tu  dengan saya.

0133441609

No comments