Iklankan di sini

Anak suka makan jajan!

PENUHI KEPERLUAN NUTRISI ANAK ANDA, BARULAH MEREKA DAPAT LAWAN PENYAKIT PELIK PELIK ZAMAN SEKARANG. DENGAN IZIN ALLAH.
=================================
Anak-anak sedang membesar.
Sel dan organ mereka perlu sihat, berkembang dan membiak dengan sihat. Mana nak dapat semua khasiat? Mestilah dari pemakanan.
Tapi kita nilai sendiri. Ada anak-anak yang tak sempat sarapan. Sekadar kita bagi susu dan cereal/roti. Tengahari makan nasi di restoran atau kalau nak cepat, fast food. Petang makan roti hotdog/fries/jajan.
Sayur, buah liat makan. Air masak susah minum. Pemakanan kat luar banyak perasa, pengawet, pewarna, sos, tinggi gula, macam-macam.
Kalau kita masak sendiri pun, adakah ayam, sayur dan buah kita cukup organik??
Jika macam ni lifestyle anak-anak, kita kena rasa risau. Cerewet? Memang cerewet. NAK SIHAT MEMANG KENA CEREWET.
Kita tak boleh nak suruh industri di Malaysia ni jangan guna segala bahan cucuk/racun/awet. Mereka cari duit. Nak cepat, senang dan untung.
Tindakan kita?
Beri juga supplement (MESTI SAHKAN SUPPLEMENT YG TIADA GULA SINTETIK, YG DAH SAH SELAMAT DAN ORGANIK!) supaya lengkap nutrisi.
Barulah badan mereka kuat untuk lawan penyakit yang datang.
ibuikram <3
013.3441.609

1 comment

adamakna said...

Mesti kita nak yang terbaik untuk anak-anak kita kan ;)

TIPS KESIHATAN ANAK-ANAK